top of page

Zwangerschapsverlies en/of nieuwe zwangerschap na verlies

Een zwangerschap verliezen is een grote klap voor aanstaande ouders. Het is een droom die plots wegvalt. Een vroege zwangerschap is voor de omgeving vaak nog abstract, waardoor ouders onbegrip ervaren voor hun verdriet.

Elke persoon ervaart dit verlies op een andere manier. Voor sommigen is de woordkeuze bij deze gebeurtenis erg belangrijk en is het gebruik van de termen 'miskraam' of 'missed abortion' erg pijnlijk. De ene persoon kijkt meteen toekomstgericht naar een nieuwe zwangerschap, terwijl de andere persoon tijd wil nemen om te rouwen. Ook kunnen mannen en vrouwen hier op een andere manier naar kijken en zorgt dit soms voor conflicten in de partnerrelatie. 

Een nieuwe zwangerschap na verlies kan gemengde gevoelens teweegbrengen. Je kan vreugde, verdriet en angst tegelijk voelen. Opnieuw kan onbegrip van de omgeving rond deze gevoelens zorgen voor een taboesfeer.

Alle bovenstaande gevoelens zijn normaal. Het in contact komen met mensen die een gelijkaardige situatie hebben meegemaakt, kan erg helpend zijn om te leren omgaan met je eigen gevoelens. Daarom wordt het deelnemen aan een groepscursus warm aanbevolen. 

Wat kan je verwachten van de groepscursus?

  • Een groepscursus van 3 uur

  • Informatie over wat 'normaal' is, zoals welke emotionele verwerkingsprocessen je doorloopt

  • Praktische oefeningen om met jouw eigen verwerkingsproces aan de slag te gaan

  • Contact met andere wensouders

  • Heel veel erkenning en zachtheid

  • ruimte om jouw emoties te uiten

Kortom: een combinatie van theorie, praktijk en het gevoel begrepen te worden.

De groepsmomenten worden georganiseerd bij voldoende geïnteresseerden. Geef via de knop hieronder aan dat je interesse hebt.

Heb je toch liever individuele begeleiding (of samen met je partner)? Dat kan uiteraard! Je kan je via onderstaande knop op de wachtlijst zetten. 

bottom of page