top of page

Hieronder vind je het online programma 'Ik overwin mijn faalangst'!

 

Dit programma is bedoeld voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Sommige kinderen hebben voor het doorlopen van de cursus ondersteuning nodig van hun ouders, andere kinderen kunnen dit zelfstandig. Bij alle kinderen is het zeker nuttig om als ouder de inhoud van de cursus te kennen om hierop te kunnen inspelen en de vaardigheden in de thuissituatie in te oefenen. 

Wat kan je verwachten?

Door middel van video's, oefeningen die je kan afdrukken en audiobestanden leren jij en jouw kind bij over faalangst en maken jullie kennis met vaardigheden die kunnen helpen wanneer faalangst opduikt. 

Omdat elk kind anders leert, worden verschillende leervormen ingezet (video bekijken, knutselen, audiobestand beluisteren, schrijven, bewegen, ademen, tekenen en kleuren).

Wat houdt het programma in?

De cursus omvat een kindergedeelte en een oudergedeelte.

In het kindergedeelte komen volgende thema's aan bod:

Psycho-educatie: wat is faalangst? Hoe leren de hersenen? 

Cognitie: wat zijn gedachten en welke rol spelen ze bij faalangst? Welke gedachten heb ik? Hoe kan ik negatieve gedachten de baas worden?

Emoties: welke emoties spelen een rol bij faalangst? Hoe leer ik emoties herkennen in mijn lichaam? Hoe leer ik omgaan met deze emoties?

Hoe leer ik omgaan met kritiek van anderen?

In het oudergedeelte krijg je uitgebreidere informatie over de thema's uit het kindgedeelte, samen met tips en oefeningen om als ouder om te gaan met de faalangst van jouw kind. Volgende thema's komen aan bod:

Informatie over de werking van de hersenen, de hersenplasticiteit en het leerproces

Informatie over de mindset bij faalangst

Informatie en tips rond emoties bij faalangst en de invloed hiervan op het lichaam

Ideetjes om samen met de leerkracht faalangst in de klas te verminderen 

Boekentips en materiaaltips

In de video hieronder kan je kennismaken met de manier waarop de filmpjes opgenomen zijn en kan je kennismaken met de lay-out van de cursus.

Klik hieronder om toegang te krijgen tot het programma!

Tijdelijk niet beschikbaar.

Geen beschikbare programma's
bottom of page