top of page

"It is easier to build strong children than fix broken men"
- Frederick Douglass -

WAARVOOR KUNNEN KINDEREN BIJ DE KLEINE BLOEM TERECHT?

Weinig zelfvertrouwen

Leren omgaan met emoties

Piekeren

Stress

HOE GAAN WE TEWERK?

De begeleiding is erop gericht om de veerkracht van kinderen, jongeren en hun ouders te vergroten door vaardigheden aan te leren waar ze zelf mee aan de slag te kunnen. Dit heeft het meeste effect op lange termijn. We werken met een positieve insteek!

De Kleine Bloem biedt ook een online programma rond faalangst aan voor kinderen tussen 6 en 12 jaar en hun ouders. Je krijgt meteen hulp en moet niet op een wachtlijst staan. Deze programma's zijn ideaal voor wie oefeningen, tips en tricks wil zonder zich te verplaatsen. 

Heb je liever een persoonlijk contact met de psychologe? Kijk dan hieronder hoe we tewerk gaan. 

1.

AANMELDING


Je maakt online een afspraak voor een eerste gesprek.

2.

INTAKEGESPREK(KEN)

We verkennen samen jullie hulpvraag en bekijken de moeilijkheden en sterktes van het kind of jongere

Tropische bladeren 3

3.

BEGELEIDING

Kinderen en jongeren kunnen individuele begeleiding krijgen, waarbij thema's zoals omgaan met emoties, zelfvertrouwen, faalangst, stress en piekeren aan bod komen. Kinderen en jongeren leren hun talenten kennen en leren technieken om tot rust te kunnen komen. 

Aan de hand van oudergesprekken worden de ouders ook betrokken bij de begeleiding. Tijdens een gezamenlijke zoektocht wordt gezocht naar de beste manier om het kind of de jongere te ondersteunen met respect voor de vertrouwensband tussen kind/jongere en de psychologe.

bottom of page